sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Hedelmäinen mascarponekakku ja chocolate chip cookie

Ravintolapäivään ollessa juuri alta kuukauden päivät, testasin ensimmäisiä reseptejä. Ja uutta perheenjäsentä! Suuri haaveeni toteutui, kun sain parrakkaalta syntymäpäivälahjaksi Kenwoodin Major Classic-yleiskoneen. Oi ja voi, kuinka kelpaa nyt kakkuja väsätä!

Ensimmäiseksi kakkuehdokkaaksi valikoitui hedelmäinen mascarponekakku. Ne on kuin ilmavampi versio perinteisestä New Yorkin juustokakusta- yhtä herkullinen, mutta samalla raikas ja kepeä. Makutuomarina toiminut ystäväni totesi tyytyväisenä: "Ihan ku pierun nielis. Mut silleen hyvällä tavalla!" Lopulliseksi myyntipuheeksi päätyessä lause kaipaa ehkä hieman viilausta, mutta toisaalta totta joka sana. Useimmiten olen heikkona tuhteihin suklaaherkkuihin, joilla makeannälkä taittuisi jo tulitikkurasian kokoisella palalla. Se ei tosin estä syömästä itselleen pahaa oloa kerta toisensa perään. Tämän kakun kepeydessä on siis sekin hyvä puoli, että sitä voi hyvin syödä paljon.






Kahvila Saunakammarissa tarjotaan helmikuussa kakkujen lisäksi myös perinteisiä chocolate chip cookieita. Sitä silmällä pitäen testasin paria uutta reseptiä, joista vaaleampi versio pääsi kirkkaasti jatkoon. Tummiin käytin tummansuklaan lisäksi saksanpähkinää, mitä vaaleammissa ei vastaavasti ollut. Kuvissa tummemmat näyttävät itseasiassa herkullisemmilta. Tähän vuodenaikaan kuvien ottamiseen on niin lyhyt hetki, ettei suurempien urakoiden loppumetreille meinaa luonnonvaloa riittää enää millään. 

Pitäisköhän tavallisten suklaaversioiden rinnalle tehdä lisäksi toisia vaaleita mausteena esim. valkosuklaa ja karpalo..mitäs sanot?





4 kommenttia:

 1. Joo, kyllä pitää ;). Oi voi.. oi voi. Maistuisi. P.S kuulin kivoja uutisia. Ihan hirmu hienoa <3

  VastaaPoista
 2. Kiitos H-R! Innoissaan ollaan kyllä niin pikkuleivistä kuin muistakin jutuista ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos ihanasta miljööstä Ravintolapäivänä ja tuo mascarponekakku oli kyllä niin herkullista...vahinko ettei pystynyt syömään enempää herkkuja...ensi kesänä nähdään, odotan innolla seuraavaa Ravintolapäivää :) Voisiko olla myös jotain suolaista tarjottavaa? Terveisin asiakas melkein naapurista :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos itsellesi!
  Uusiksi otamme ehdottomasti, kunhan olosuhteet jälleen sallivat hommaan paneutumisen :)
  Ja silloin mukana myös jotakin suolaista. Mietin itse samaa tuossa viime metreillä, mutta ajatus tarkemmasta toteutuksesta jäi kirkastumatta, joten jätin suolaiset herkut sitten suosiolla ensi kertaan.

  VastaaPoista

Kerrohan..