sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Talvipäivän fiilistelyä

Eilen se viimein tapahtui: l u n t a! 
Marraskuussa taisi olla yhteensä vajaan viikon, eikä muuten koko talvena. 
Ja pakkastakin vielä! Täällä lännessä kaipaan eniten kunnon talvipäiviä, jolloin pakkasta on niin paljon että ilima oikein seisoo! Niin rajuun lukemiin ei päästy, mutta ihan yli kymmenen asteen eikä tuulesta ollut aamulla tietoakaan. 


Talvipäivän ratoksi käynnistelin tulevan ravintolapäivän valmisteluja lämmittämällä saunakammarin puuhellaa. Hella on edellisillä asukkailla ollut hyvin vähällä käytöllä, eikä me oltu kokeiltu somaa peliä vielä kertaakaan. Se ei ole estänyt minua suunnittelemasta ravintolapäviän menuta, jossa toimiva puuhella olisi avain asemassa. Ottaen huomioon, ettei vanhaa palvelijaa oltu nykästykään vuosiin, syttyi se kuin unelma. Tokihan se savutti sisään myös aikalailla lämmetessään, mutta josko ajoittainen lämmittäminen tässä ennen suurta päivää pehmittäisi sen vielä yhteistyöhaluiseksi. Seuraava ravintolapäivä 16.2.2014 on ensimmäiseni. Olen totta puhuen onnistunut aina missaamaan koko tapahtuman myös asiakkaan ominaisuudessa. Tarkoituksena on perustaa tuoksi sunnuntaipäiväksi tunnelmallinen kahvila pihasaunan kammariin, jossa tarjottaisiin rehellistä pannukahvia, mummun marjamehua sekä herkullisia kakkuja. Jos porinmaija ei suostu meidän tiimiin täytynee tyytyä suodatettuun tummaan paahtoon. Siskoni on haaveillut kahvilan pitämisestä laillani pienen ikänsä ja lupasi saapua avukseni. Hiukan tekisi mieleni jo hihkua, mutta onneksi aikaa on reilu kuukausi, koska tehtävää riittää vielä paljon.

Tavoistani poiketen ajattelin hieman harjoitella tarjottavia herkkuja etukäteen. En ole mikään marttatason rutinoitunut leipuri, mutta koska olen sitäkin innokkaampi, kokeilen uusia reseptejä yleensä vasta tositilanteissa. Vieraaksi saapuvat eivät siis yleensä saa meillä vuosien saatossa hioutuneen pikkuleipäreseptin ilmentymiä vaan lähinnä summan mutikalla ja rakkaudella kyhättyjä kokonaisuuksia.

Seuraavan kuukauden aikana ajattelin tallentaa tänne fiiliksiä koeversioiden (epä-)onnistumisista, kuvia tulevista herkuista sekä muuta täpinää matkalla kohti ensimmäistä ravintolapäivää. 

...Uunin lämmityksen ja lumitöiden ohella olemme Viirun kanssa ehtineet myös rentoutumaan. Tämä kuva on otettu jo aiemmin joululomalla, mutta kiteyttää tämänkin viikonlopun tunnelman aikas nappiin.
Nähhään pian!2 kommenttia:

  1. Uuu.. pitää ehdottomasti tulla poikkeamaan. Saanhan suklaakakkua, oi saanhan ;). Muistahan muistutella!!

    VastaaPoista

Kerrohan..