lauantai 22. helmikuuta 2014

Pannarin salaisuus

Mikä sopii paremmin viikonlopun suupalaksi kuin herkullinen pannari?
Herkku, joka on helppo tehdä niin kiireessä kuin laiskuudenkin keskellä.

Olen kokeillut eri pannarireseptejä ja muokannut matkan varrella oman suuni mukaisen reseptin, jonka salaisuutena on mikäs muukaan kuin voi. Vannon oikean voin nimeen, mutta margariinin ystävätkin saanevat reseptistä haluamansa irti, pointti kun on se ettei rasvan määrässä pihtailla. 

Päällysteetkin saavat olla mitä kulloinkin sattuu kaapista löytymään. Tänään olessamme omalla porukalla, tein puolikkaan annoksen pieneen uunivuokaan ja vispasin leivontapuuhista yli jääneen kuohukerman pehmeäksi vaahdoksi. Kylkeen vielä itse tehtyä mansikka-rapaperihilloa niin voi viltin alla maiskutelessa haaveilla kaukana häämöttävästä kesästä!
Itseasiassa pannarin päällysteissä ei loppujen lopuksi taida olla hienonsokerin voittanutta.. Sokeri täydentää suutuntuman kohdilleen ja kun itse pannari on maukas ei se sen näkyvämpää kaveria kaipaakaan.









Pannari
1 pellillinen

8 dl maitoa
2-3 munaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl kardemummaa
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50-100 g sulatettua voita



Vatkaa kulhossa munien rakenne rikki ja kaada joukkoon maito
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan
Sulata voi ja sekoita taikinaan hetken jäähdyttyä
Anna taikinan levätä ½ tuntia
Kaada taikina uunipellille leivinpaperi päälle ja paista n. ½ tuntia 225 asteessa
{Huom! jos uunisi on 60cm leveä/leveämpi tee suosiolla litran taikina ja lisää aineksia sopivassa suhteessa}







Taikinan levätessä/paistuessa ennättää hyvin myös härnätä aina-yhtä-huomionkipeätä kissaa.

Makoisaa viikonloppua sulle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kerrohan..